Hjem > Sommer > Telemarkskanalen


Telemarkskanalen

- Sommer i Vrådal


Foto: Bilde for Bilde, Kåre S. Pedersen

Om Telemarkskanalen

Telemarkanalen er en vannvei som strekker seg fra Skien til Dalen i Telenmark, en strekning på litt over 100 kilometer. Kanalen består av vann, elver og kanaler som er bundet sammen av spektakulære sluser.

Da Telemarkskanalen i sin helhet stod ferdig i 1892 ble den, i Europa, betegnet som ”verdens åttende underverk”. 500 mann hadde da gjennom fem år jobbet med å sprenge seg vei gjennom fjellet. Kanalen ble bygget for å frakte både folk og varer, og var i sin tid hovedveien mellom Kristiania og Bergen.

I dag er båttrafikken på Telemarkskanalen mest for turister. Tre passasjerbåter trafikkerer hele eller deler av kanalen og det er i tillegg småbåter, kanoer og kajakker på vei opp og ned gjennom hele sommeren.

Opplev kanalen fra Vrådal

Vrådal ligger kun 8 kilometer fra nærmeste bryggeanlegg; Spjotsodd og kun 12 kilometer fra det mer kjente stoppestedet Kviteseid. På denne turen får du se den mest spennende delen av kanalen med de flotteste og største sluseanleggene:

En fin dagstur får du om du tar bilen fra Vrådal på morgenen, går om bord på enten Spjotsodd (må forhåndsbestilles og har begrenset parkering) eller Kviteseid (gratis parkering) og blir med en av båtene ned til Ulefoss. Fra Ulefoss går det buss tilbake til Kviteseid eller Spjotsodd (beregn å måtte gå ca 500-800 meter fra bussens stoppested til parkering).

For informasjon, rutetider og bestilling, besøk hjemmesidene til Telemarkskanalen.Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.