Hjem > Sommer > Turforslag til fots > Nordic walking


Nordic walking

- Sommer i Vrådal


Bruk av staver har lange tradisjoner i forbindelse med langrenn. Denne teknikken er i de siste år videreutviklet for bruk av staver til fots.

Da benyttes spesiallagede staver som tilpasses den enkelte utøver. Teknikken er raskt å lære og du får en mosjon som er unik der de fleste muskler blir berørt. Det fine er at dette er en sport som passer for alle, både den vanlige mosjonist og toppidrettsutøveren.
 
 Naturen i Vrådal egner seg spesielt for Nordic Walking. De traseene som er valgt er lette til middels vanskelige etter den målestokk som blir brukt av det tyske firmaet "Nature Fitness Park" som har planlagt anlegget og levert skilt og tavler. De 9 rutene varierer i lengde fra 1,2 km til 7,8 km. Det er lagt vekt på å finne traseer som gir deg en opplevelse av den rike natur som Vrådal har å by på. Rutenes øvingsskilter er lagt til naturskjønne steder.

Anlegget for Nordic Walking

Anlegget som ble åpnet i oktober 2006 er det første av sitt slag i Norge. Anlegget for Nordic Walking består av i alt 9 rundløyper organisert ut fra 5 startpunkt. De 5 startpunktene og 9 rutene framgår klart av kartet. Hver løype har ulik vanskelighetsgrad og profil som vil være illustrert med et diagram.

Nærmere omtale av løypene får du ved å velge aktuell rute i listen under kartet.

Kart over Nordic Walking løypene

Nedenfor vises kartet over Nordic Walking løypene.
Kartet er oppslått ved hvert startpunkt og løypene er godt merket. Klikk på kartet for å se en større utgave.

Beskrivelse og profil av de enkelte rutene:

1. Straand Route - 5,2 km

2. Hyttegrend Route - 2,4 km

3. Joker Route - 6,8 km

4. Vrådal Hotel Route - 1,9 km

5. Favoritt Route - 3,7 km

6. Colorline Route - 3,4 km

7. Panorama Route - 7,8 km

8. Ingrid Kristiansen Route - 1,2 km

9. Telemark Route - 7,8 kmDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.